Compania sud-coreeana investeste fonduri mai mari pentru promovarea tabletelor, cu un eveniment de lansare a tabletelor la arena Madison Square Garden din New York, scrie Wall Street Journal.

Anul trecut, Samsung a prezentat smartphone-ul Galaxy S4 la Radio City Music Hall.  Samsung a refuzat sa comenteze despre costurile pentru lansare, dar in ultimul an a cheltuit miliarde de dolari pentru promovarea dispozitivelor high-end la nivel global. 

Analistii din industria telecom avertizeaza insa ca Samsung va avea nevoie de mai mult decat evenimente opulente de lansare si produse stralucitoare pentru a replica pe segmentul tabletelor succesul inregistrat pe piata smartphone-urilor. 

Cota de piata a Samsung pe tablete creste deja in detrimentul Apple si a ajuns la 22,3% in primul trimestru, de la 17,5% in urma cu un an, in timp ce Apple a consemnat un declin de la 40,2% la 32,5%, potrivit IDC. 

Cresterea de ansamblu a pietei tabletelor incetineste semnificativ, iar IDC estimeaza un avans de numai 12% la nivel global pentru acest an, la 245,4 milioane de unitati, dupa o crestere de 52% in anul precedent.  Vanzarile de tablete inregistreaza, de asemenea, o concurenta mai intensa din partea smartphone-urilor cu ecrane mari, categorie promovata intens de Samsung. 

Una dintre provocarile pentru Samsung va fi concurenta cu puzderia de tablete Android aflate pe piata in acest moment, cu tehnologie la fel de buna darr mai ieftine. 

Caracteristici si preturi

Versiunea de 10,1 inci (25,7 centimetri) a Galaxy Tab S va costa 499 de dolari, iar cea de 8,4 inci (21,3 centimetri) va avea un pret de 399 de dolari.  Cele doua dispozitive au cele mai bune ecrane dintre toate tabletele in prezent pe piata, Super AMOLED cu rezolutie 2560 x 1600, scrie Wall Street Journal.

Numarul de pixeli este mai mare decat in cazul rivalelor iPad Air si iPad Mini ale Apple.  De asemenea, noua tehnologie de adapatare automata a imaginii ajusteaza luminozitatea si contrastul foarte rapid in anumite aplicatii, cum ar cele pentru citit sau pentru vizualizarea de filme.  Tab S, cu o grosime de 0,25 de inci (0,63 centimetri) este mai subtire decat iPad-urile Apple si mai usoara. Modelul de 8,4 inci cantareste 283 de grame, iar cel de 10,5 inci are o greutate de 454 grame.  La fel ca smartphone-urile de top ale Samsung, tabletele au procesoare cu opt nuclee si senzor pentru amprenta, pe care compania a promis sa-l imbunatateasca curand prin update-uri de software.  Cele doua tablete Samsung pot fi compandate incepand de vineri, iar livrarile ar urma sa inceapa in iulie.