Potrivit unui comunicat al companiei, cele patru modele de smartphone sunt: Karbonn A5s, Karbonn A19, Karbonn S5+ (disponibile in doua variante de culoare: alb si negru) si Karbonn Titanium X (dotat cu un procesor de 1.5 GHz Quad-Core, ecran 5" IPS cu rezolutie full HD, 1 GB RAM, 16 GB ROM si camera de 13.0 MP LED Flash).

Toate cele patru smartphones sunt dotate cu sisteme de operare Android si au preturi recomandate cuprinse intre 399 si 1199 RON. Karbonn KPhone1 este singurul feature phone din oferta, comercializat la pretul recomandat de 169 RON.

"Romania este deja renumita ca fiind prima din Europa in privinta vitezei la internet. De aceea am ales sa lansam produsele noastre mai intai aici si abia apoi in alte tari europene. Ne-am propus ca anul acesta sa atingem o cota de piata la nivel international de 15% fata de 10 % anul trecut, iar cresterea va veni cu siguranta din increderea pe care produsele noastre o vor primi pe aceste noi piete", declara Sudhir Hasija, presedintele Karbonn Mobiles.

Lansarea se va face prin intermediul eMAG atat in Romania, cat si in Bulgaria si Ungaria, si al retelei de magazine Flanco.

Karbonn Mobiles vinde anual peste 20 de milioane de telefoane pe piata indiana si, in ultimii ani, si-a extins prezenta in mai multe zone printre care: Bangladesh, Africa, Nepal, Sri Lanka si Orientul Mijlociu. In prezent, compania isi face simultan intrarea pe mai multe piete europene: Spania, Marea Britanie, Romania, Ungaria, Bulgaria si Serbia.

Fondata in martie 2009, printr-un joint-venture intre compania de telecom UTL Group (Bangalore) si distribuitorul de telefoane mobile Jaina Group (Delhi), Karbonn Mobiles este una dintre cele mai mari companii producatoare de telefoane mobile pe piata indiana, aflata in top trei pe segmentul de smartphones, si una dintre companiile de telefonie mobila cu cea mai mare rata de crestere din India.

Cu o retea de peste 85.000 de retaileri, peste 850 de centre de asistenta tehnica pe tot teritoriul Indiei si peste 12 centre de asistenta tehnica in afara Indiei, Karbonn Mobiles, cu sediul central in Bangalore, detine o cota de 13% din piata indiana. Karbonn este primul brand de telefonie mobila din India care si-a diversificat activitatea prin lansarea unei divizii specializate exclusiv in producerea de tablete si smartphones – Karbonn Smart.