Potrivit Business Insider, informatiile au aparut initial intr-un raport al publicatiei Commercial Times din Taiwan. Stirea a fost preluata ulterior de cotidianul China Times si de site-ul BrightWire.

Presa internationala scrie ca Apple va lansa un iPhone 5S cu ecran de 4 inci, dar si un alt smartphone cu un ecran de 4,8 inci, pana la sfarsitul lunii iunie. Acesta din urma ar putea purta denumirea de iPhone Math. Mai apoi, spre sfarsitul anului, inainte de sarbatorile de iarna, Apple ar putea lansa inca un model de iPhone, de data aceasta cu o camera de 12 megapixeli.

Cea mai interesanta parte a raportului este cea despre lansarea telefonului cu ecran de 4,8 inci, Apple fiind singura companie producatoare de telefoane inteligente, care nu a facut o schimbare in acest sens, desi consumatorii se arata tot mai atrasi de ecranele mari. Noul model va destabiliza piata sistemelor iOS, pentru ca dezvoltatorii de aplicatii vor fi nevoiti sa-si modifice tehnologia, astfel incat aceasta din urma sa functioneze pe o serie de ecrane, pornind de la dimensiunea de 3,5 inci si ajungand pana la 9,7 inci.

Mai mult, informatia vine la doar o saptamana dupa ce Wall Street Journal a relatat ca a scazut cererea de ecrane pentru iPhone. 

Cele mai multe informatii aparute in ultimii ani in presa din Asia s-au dovedit a fi corecte, noteaza Business Insider. Cu toate astea, informatiile n-au fost deocamdata confirmate de compania americana.