Grupul francez a luat ca model relatia dintre operatorul de telefonie Verizon Wireless si compania de cablu Comcast in SUA, care le permite acestora sa-si vanda reciproc serviciile pastrandu-si brandurile, a spus Girard, citat de Bloomberg.
France Telecom cauta modalitati de a se extinde pe segmentul tot mai atractiv al pachetelor de servicii - strategie pe care o adopta si rivalii din Europa - fara sa faca achizitii scumpe, a afirmat oficialul.

Romania si Belgia, unde France Telecom ofera doar servicii de telefonie mobila, sunt principalii candidati pentru acest tip de relatie, a spus el.

"Cand privesti la piata tinta, scade cu mai multe puncte in fiecare an. Exista aceasta idee de a semna acorduri. Uite ce au facut Comcast si Verizon. O companie avea nevoie de operatiuni mobile. Cealalta avea nevoie de partea de servicii fixe, astfel ca au decis sa se vanda incrucisat unii pe altii", a spus Girard.

France Telecom ofera deja pachete de servicii in Franta si a afirmat ca strategia a ajutat grupul sa pastreze clienti in contextul unor oferte concurente mai ieftine.

De altfel, si directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a invocat parteneriatul Comcast-Verizon ca model pentru operatorii din Europa, confruntati cu declinul preturilor, situatia economica dificila si respingerea sau intarzierea unor achizitii de catre autoritatile de reglementare. Vodafone are acorduri pentru acces comun la retele cu Deutsche Telekom din Germania si Telefonica in Spania.

Consumatorul european a cheltuit, in medie, 38 de dolari pe luna anul trecut pentru abonamente la servicii furnizate de operatorii de telefonie mobila, fata de 69 de dolari in SUA, potrivit unui raport al GSMA publicat saptamana trecuta. Facturile la telefonia mobila se afla in Europa in scadere constanta incepand din 2000, in timp ce in SUA trendul s-a inversat in 2010.

In mai, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat societatii Orange Romania un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea "Orange TV". Potrivit informatiilor prezentate la momentul respectiv, Orange Romania a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un numar de 99 de televiziuni, dintre care 29 sunt HD.
Conform documentelor depuse la CNA, platforma Orange va avea acoperire nationala. Numarul estimat de abonati al platformei Orange este de 50.000, conform acelorasi documente.

Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila dupa numarul de clienti si cifra de afaceri. Compania Orange Romania este detinuta de grupul France Telecom.

Orange este marca de referinta pentru ansamblul activitatilor comerciale (servicii de comunicatii fixe, mobile, televiziune si internet) si institutionale ale France Telecom, iar de la 1 iulie va deveni si numele grupului.