Conform unui comunicat al Concurentei, investigatia se refera la un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange Romania in relatia cu companiile active pe piata platilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piata mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din Romania.

"In cadrul investigatiei, au fost efectuate inspectii inopinate atat la sediul Orange Romania SA, cat si la sediile unora dintre agregatorii de plati prin SMS, existand indicii ca aceste companii pot detine probe necesare autoritatii de concurenta pentru o evaluare exacta a comportamentului Orange Romania SA pe pietele respective. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei", se mentioneaza in comunicatul citat.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential.

"Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia intreprinderilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate", se mai precizeaza in comunicat.