"5G, viitorul telecomunicaţiilor, este aici, iar Cosmote este primul care îl lansează în Grecia. Cu reţeaua 5G facem un pas important spre Gigabit Society. Cosmote 5G se va extinde şi îmbunătăţi constant, iar noul spectru ne va permite să îi deblocăm posibilităţile sale nelimitate", a declarat directorul general al grupului OTE, Michael Tsamaz.

La rândul său, Dominique Leroy, membru al Consiliului de Administraţie al Deutsche Telekom, a declarat că obiectivul Cosmote este să extindă reţeaua 5G în mai multe zone din Grecia, astfel încât gradul de acoperire să depăşească 50% până la finele lui 2023, iar până la finele acestui an întreaga reţea de autostrăzi din Grecia să beneficieze de acoperire 5G.

Anterior, Autoritatea de Reglementare în Telecomunicaţii (EETT) a anunţat că Grecia a obţinut 372,26 milioane de euro (453,78 milioane de dolari) în urma licitaţiei pentru atribuirea de frecvenţe de telecomunicaţii 5G.

În România, la începutul lunii noiembrie, Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a anunţat încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications către Orange România, finalizarea acestei tranzacţii fiind estimată pentru a doua jumătate a anului 2021. OTE a precizat că va rămâne pe piaţa din România prin Telekom România Mobile Communications.