In 2013, Nokia si-a vandut operatiunile de telefonie mobila catre Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro. In contract scria ca Nokia nu va reveni pe piata telefoanelor mobile pana la finele lui 2016.

"Ne vom uita dupa parteneri adecvati. Microsoft produce telefoane mobile. Pur si simplu le vom concepe si apoi vom pune la dispozitie brandul Nokia pentru licentiere", a declarat Rajeev Suri, directorul general de la Nokia, pentru publicatia germana Manager Magazin, transmite Agerpres.

In aprilie, Nokia a anuntat preluarea rivalului Alcatel-Lucent, pentru 15,6 miliarde de euro, in incercarea de a-si extinde operatiunile de productie a echipamentelor de telecomunicatii.

Nokia a anuntat si ca intentioneaza sa scoata la vanzare serviciul sau de cartografie Here, de care s-au aratat interesati atat producatorii germani de automobil BMW, Audi si Mercedes, cat si o serie de companii din Silicon Valley precum si o serie de companii de IT din China. 

In Romania, in septembrie 2011, compania Nokia a anuntat inchiderea fabricii de la Jucu, la patru ani de la semnarea actului de infiintare.