T-Mobile, al treilea mare operator de telecomunicaţii din Statele Unite, a convenit în aprilie un acord de fuziune cu Sprint, pntru a crea un concurent mai puternic pentru giganţii Verizon şi AT&T.

T-Mobile a anunţat că în urma acordului multianual încheiat cu Nokia va oferi primele servicii 5G la nivel naţional, scrie News.ro.

Comanda primită din partea T-Mobile este esenţială pentru Nokia, ale cărei rezultate financiare au fost afectate în ultimii ani de încetinirea cererii pentru reţelele 4G şi îndoielile tot mai mari ale investitorilor că noile contracte pentru reţelele 5G vor creşte profitabilitatea în acest an.

Reţelele 5G vor oferi viteze mai rapide pentru utilizatorii de telefoane mobile şi vor face reţelele mai sigure pentru eventuala dezvoltare a automatizării industriale, monitorizării medicale şi a automobilelor autonome.

Operatorii de telecomunicaţii au evitat să se angajeze la modernizarea reţelelor din cauza fondurilor limitate, mulţi considerând că tehnologia 5G aduce doar o îmbunătăţire a capacităţii, nu şi funcţii noi.