Producatorul finlandez de telefoane mobile a luat in vizor segmentul clientilor mai putin pretentiosi si a lansat saptamana trecuta doua telefoane 3G care, in rest, prezinta caracteristici de baza. Principalul atu al modelelor 207 si 208 il reprezinta accesul rapid la Internet.

Telefoanele nou lansate pe piata sunt disponibile in culorile rosu, turcoaz, galben, alb si negru, si au un design clasic, de tip “candybar”. Ele permit partajarea de informatii prin intermediul Internetului si vin cu aplicatiile de Twitter, Facebook si WhatsApp preinstalate.

“Nokia 207 si Nokia 208 sunt create pentru persoanele care prefera telefoanele clasice si tastatura traditionala, dar nu vor sa rateze nici experientele specifice smartphone-urilor, cum ar fi conectarea la retelele de socializare sau accesul la Internet”, a declarat Timo Toikkanen, vicepresedintele executiv al diviziei de telefoane mobile din cadrul Nokia.

Principalele diferente dintre cele doua modele se refera la faptul ca Nokia 208 are o camera foto si este disponibil atat in varianta cu o singura cartela, cat si in cea dual SIM. Telefoane costa 68 de dolari.

Potrivit unui raport lansat in februarie de firma de cercetare Nielsen, clientii de telefoane mobile din tarile dezvoltate prefera smartphone-urile, in timp ce telefoanele de baza sunt mai populare pe pietele din India, Turcia si Rusia.