Nokia isi extinde centrul de cercetare in telecomunicatii din Timisoara si va ajunge la investitii totale de 73 mil. euro, in 2018
Grupul Nokia isi extinde centrul de cercetare si dezvoltare in telecomunicatii din Timisoara cu 27.000 de metri patrati in prima jumatate a anului 2018, ajungand astfel la o investitie totala de 73 milioane euro in campusul din vestul tarii, a anuntat, marti, compania.
Centrul dezvolta tehnologii broadband wireless care sunt aplicate in domenii precum Internet of Things (IoT), big data si noile tehnologii de comunicatii mobile.
In prezent, peste 1.300 de angajati sunt in campus, din care 600 de ingineri din departamentul de cercetare si dezvoltare, inaugurat acum, si peste 700 de specialisti in centrul global de operare de retele, deschis in prima etapa de relocare a echipei la Timisoara, in decembrie 2015.
Cea de-a treia si etapa finala de relocare a echipei in campusul Nokia din Timisoara va fi finalizata in prima jumatate a anului viitor.
Nokia are acum 1.600 de angajati in Romania si va angaja inca 300 de salariati pana la finalul acestui an, dintre care 100 in echipele de cercetare si dezvoltare.
“In cei 25 de ani de prezenta si inovare in Romania, am fost o companie cheie in dezvoltarea telecomunicatiilor pe plan local si la nivel national. (...) Aceasta este ultima etapa a investitiei in campus. Investitia depaseste 70 de milioane de euro”, a declarat directorul general al Nokia Romania, Raoul Ros.
Campusul Nokia din Timisoara gazduieste cel mai mare centru de cercetare si dezvoltare (R&D) din industria de telecomunicatii din Romania, precum si unul dintre cele mai mari centre de operare de retele multi-vendor si cu tehnologii multiple, care ofera servicii cu valoare adaugata 24 de ore si 7 zile pe saptamana, in sapte limbi, deservind clienti cheie din tari precum Franta, Germania, Olanda, Belgia, Marea Britanie, SUA si multe altele.
In plus, este un centru de excelenta pentru servicii de proiectare, optimizare, implementare si intretinere a retelelor cu tehnologii multiple, oferind servicii end-to-end in Romania si la nivel global, precum si aplicatii, in mod particular sisteme de mentenanta operationala (OSS), IoT si customer experience.
Centrul din Timisoara va fi deschis studentilor de la Universitate de Vest.
Pe acelasi subiect: