Microsoft nu a lansat doar un nou sistem de operare, ci si un nou laptop, dintr-o noua serie de produse care vor sa concureze cu MacBook Pro al celor de la Apple. Si, intocmai ca Apple, Microsoft va controla in acest caz atat partea software, cat si pe cea hardware.

Surface Laptop este un laptop cu constructie clasica, ce foloseste un finisaj de aluminiu pe spate care, sustin cei de la Microsoft, contribuie la pastrarea unei temperaturi reduse. Noul laptop Microsoft este si foarte usor, cantarind aproximativ 1,3 Kg.

Ecranul de 13,5 inch care are un raport de 3:2 a fost laudat in conferinta de lansare ca fiind cel mai subtire ecran folosit vreodata intr-un laptop.

Surface Laptop va fi disponibil in versiuni cu procesoare Intel Core i7 si Core i7, iar o alta calitate a sa ar urma sa fie autonomia. Microsoft sustine ca acesta va oferi o durata de folosire fara alimentare de peste 14 ore.

Cotat la 999 de dolari, Surface Laptop este un produs high-end care va intra pe piata in luna iunie si va rula noul Windows 10 S, ceea ce inseamna ca vor putea fi instalate doar aplicatii din Windows Store.