La opt luni dupa lansare, Windows 10 "este activat si folosit de peste 270 de milioane de persoane" a anuntat Terry Myerson, vicepresedinte al Microsoft insarcinat cu partea de software a gigantului american, cu ocazia unei Conferintei anuale pentru dezvoltatori Build, ce a avut loc la San Francisco.

Directorul general al companiei, Satya Nadella, a reafirmat faptul ca nicio alta versiune anterioara de Windows nu a fost adoptata cu atata rapiditate si a subliniat faptul ca aceasta tendinta este constanta "atat in randul consumatorilor individuali cat si al companiilor".

Pana in 2018 Microsoft si-a fixat obiectivul de a ajunge la peste 1 miliard de calculatoare echipate cu Windows 10.

Compania a oferit detalii si despre primul update major pentru Windows 10 ce va fi lansat in aceasta vara si va fi disponibil pentru toti utilizatorii, inclusiv pentru cei care folosesc consola de jocuri Xbox One. Printre altele, acest update va imbunatati functionalitatea asistentului virtual Cortana, dar si capacitatile de identificare biometrica si browserul Edge. Acest update va face posibil, spre exemplu, accesarea directa a contului bancar, fara necesitatea uni parole, doar pe baza unei amprente digitale.

Succesul noului sistem de operare de la Microsoft se bazeaza in mare parte pe dezvoltatori ale caror aplicatii sunt indispensabile pentru impunerea unui veritabil ecosistem de programe in jurul Windows 10, la fel cum exista deja in jurul sistemelor de operare Android si iOS.