Surface Duo, telefonul cu două ecrane pe care Microsoft l-a prezentat prima oară anul trecut, va fi lansat oficial pe 10 septembrie şi va costa 1.400 de dolari.

Acesta este disponibil de azi pentru precomenzi în Statele Unite, în magazinul oficial al companiei, la AT&T şi Best Buy, scrie News.ro.

Cu aceeaşi ocazie, gigantul american a făcut cunoscute şi o parte din detalii tehnice, pe care le-a ţinut secrete până acum.

Cele două ecrane OLED de 5,6 inch, cu rezoluţie 1800 x 1350 pixeli şi un raport 4:3 al imaginii, se pot uni într-un singur display, de 8,1 inch, 2700 x 1800 pixeli rezoluţie şi un raport al imaginii 3:2.

Spre deosebire Fold, al celor de la Samsung, ecranele lui Duo folosesc tehnologia Gorilla Glass, ceea ce le va oferi cu siguranţă mai multă rezistenţă la şocuri şi zgârieturi.

Camera principală are 11MP, cu f/2.0, HDR şi 7X “super zoom” (o denumire de marketing care nu reflectă adevărata capacitate de mărire optică, ci este făcută, cel mai probabil, cu ajutor digital).

Duo va avea dotări de flagship, cu un chipset Snapdragon 855, 6GB memorie RAM şi până la 256GB spaţiu de stocare. Nu există suport 5G, conectivitatea oprindu-se la 5G.

În interior există două baterii, cu o capacitate totală de 3.577mAh, ceea ce, probabi, se va dovedi foarte puţin pentru cele două ecrane ale pliabilului. Chiar şi aşa, Microsoft promite o autonomie de o zi întreagă.

Microsoft cere 1.400 de dolari pentru Surface Duo, ceea este semnificativ mai puţin decât a pretins Samsung pe fragilul Galaxy Fold, care costa 1980 de dolari.