Decizia vine la patru luni după ce gigantul sud-coreean a fost nevoit să amâne lansarea din cauza unor probleme la ecranul dispozitivului, scrie Agerpres.

Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri a avut nevoie de opt ani pentru a dezvolta modelul Galaxy Fold, însă, la finele lunii aprilie anul curent, a fost nevoit să amâne lansarea pe piaţă a produsului în cauză deoarece, la doar câteva zile de utilizare, cei care testau telefonul au descoperit crăpături în ecranul pliabil al acestuia.

Confruntat cu o scădere a profitului din cauza încetinirii pieţei de smartphone-uri, dar şi a concurenţei din ce în ce mai puternice a producătorilor chinezi, gigantul sud-coreean mizează foarte mult pe acest dispozitiv, care costă 2.000 de dolari, pentru a relansa cererea.

Decizia de a amâna lansarea noului său model pe piaţă a fost o lovitură dură pentru o companie care se laudă cu inovaţiile tehnologice, cu atât mai mult cu cât vine la trei ani după retragerea modelului Galaxy Note 7, din cauza unor probleme la baterie, care se supraîncălzea.

După mai multe luni în care susţine că a rezolvat problemele la Galaxy Fold, un smartphone pliabil care poate funcţiona cu noile reţele 5G, Samsung a anunţat că acesta va fi disponibil începând de vineri în Coreea de Sud, iar ulterior pe o serie de pieţe alese cu atenţie, precum SUA şi Franţa.

Modelul Galaxy Fold este promovat drept "primul smartphone pliabil din lume", chiar dacă rivali, precum Huawei, au intrat şi ei în cursa pentru dezvoltarea de telefoane cu ecran pliabil.