Mai greu de furat. Ce tehnologii dezvolta Apple si Samsung impotriva hotilor de telefoane
Smartphone
Furturile de telefoane mobile s-au inmultit considerabil in ultima perioada, asa ca producatorii testeaza noi metode de a stopa fenomenul. Ultimele teste in acest sens au loc in New York si San Francisco si promit smartphone-uri mai greu de subtilizat, noteaza BBC.
Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea este povestea extraordinara a lui Steve Jobs (Ashton Kutcher), inovatorul emblematic si antreprenorul desavarsit care a facut imposibilul. Filmul spune povestea inspirationala si totodata tulburatoare a omului care a trasat viitorul tehnologiei și a schimbat lumea pentru totdeauna. Din 23 august, la Hollywood Multiplex.
Mai multe orase din intreaga lume au cerut producatorilor de telefoane mobile sa vina cu solutii pentru stoparea furturilor de celulare.
Spre exemplu, primarul Londrei, Boris Johnson, a adresat o scrisoare firmelor din industrie, in care le transmitea acestora ca “trebuie sa ia problema in serios”.
Noile tehnologii vor fi testate pe Iphone 5, de la Apple, si pe Samsung Galaxy S4, pentru a se masura eficacitatea masurilor luate impotriva celor mai frecvente tactici folosite de hoti.
Intr-o scrisoare adresata Apple, Samsung, Google si altor producatori de telefoane mobile, primarul Londrei a scris:
“Daca vrem sa stopam furturile si sa prevenim infractiunile care ii afecteaza pe clientii vostri, cat si pe locuitorii si vizitatorii care vin in orasul nostru, avem nevoie de o implicare totala din partea companiilor si o demonstratie clara ca firma pe care o conduceti ia in serios responsabilitatea sociala si doreste sa ajute la rezolvarea acestei probleme.”
Anchetatorii din Statele Unite urmeaza o strategie similara, intalnindu-se luna trecuta cu reprezentantii firmelor de tehnologie, pentru a discuta problema. Metoda pe care vor sa o puna in aplicare se numeste “kill switch”, prin care, odata declarate furate, telefoanele devin inutilizabile in mana hotilor.
Statisticile de la Comisia Federala de Schimb din SUA sugereaza ca aproape fiecare al treilea jaf petrecut in tara implica furtul unui telefon mobil, iar in New York, numarul aestor tip de infractiuni se ridica la 40%.
In Londra, furturile care implica telefoanele mobile au crescut la 75%, 10.000 de celulare fiind furate in fiecare luna.
In acest context, firmele productoare au inceput sa vina cu solutii pentru a remedia problema.
Apple, spre exemplu, este pe cale sa implementeze tehnologia Activation Lock, ce va deveni parte integrata din update-urile de software pentru iPhone si ipad. De obicei, hotii dezactiveaza telefoanele imediat dupa ce le fura, ca sa nu fie depistati. Apple Activation Lock este creat special pentru ca o reactivare ulterioara sa fie mai dificila, fiind nevoie de o inregistrare a detaliilor utilizatorului, asa cum au fost ele inscrise initial.
Pentru Samsung si alte tipuri de telefoane, procurorii, ajutati de specialistii in materie de securitate mobila, vor testat sistemul de recuperare Lojack.
“Nu ii vom crede pe cuvant. Astazi vom evalua solutiile pe care le propun si vom vedea daca acestea vor rezista in fata tacticilor folosite cel mai des de hoti”, se arata intr-un comunicat comun, emis de politia din New York si San Francisco.
Pe acelasi subiect: