"Pe termen lung, Vodafone ar putea fi preluat de alta companie sau ar putea analiza o tranzactie prin care sa isi restructureze afacerile", au declarat reprezentantii UBS, citati de Financial Times, scrie Mediafax.

Gigantul american AT&T si SoftBank, al treilea mare operator telecom din Japonia, ar fi doi cumparatori "logici" pentru Vodafone, noteaza UBS, divizia de brokeraj a grupului elvetian cu acelasi nume.

UBS estimeaza ca Vodafone va reveni pe crestere in Germania in urmatoarele trimestre, dupa o perioada de declin cauzata de o competitie intensa pe cea mai mare piata a grupului in functie de vanzari.

Firma de brokeraj a urcat miercuri pretul tinta pentru actiunile Vodafone si a reiterat recomandarea penrtru investitori la "cumpara". Titlurile grupului de telefonie au crescut cu 2,4% pe piata din Londra in urma comentariilor UBS, atingand cel mai ridicat nivel din ultimele sase saptamani.

Vodafone este al doilea mare grup de telefonie la nivel mondial, dupa China Mobile. Grupul detine retele de telefonie in 21 de tari si retele partenere in alte peste 40 de state.

In Romania, Vodafone avea la sfarsitul lunii iunie 8,568 milioane de clienti, dintre care 7,986 milioane utilizatori ai serviciilor mobile si 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix.

Vodafone Romania a obtinut in primul trimestru al anului fiscal 2014-2015, perioada aprilie-iunie, venituri din servicii de 129 milioane lire sterline (158,7 milioane euro), in scadere cu 9,8%, in baza organica, fata de aceeasi perioada anului trecut, ca urmare a reducerii tarifelor de terminare.