Startul productiei in intervalul aprilie-iunie ar face posibila lansarea urmatoarei versiuni iPhone in aceasta vara.

In acelasi timp, Apple continua sa lucreze impreuna cu fabricile partenere din Asia la un iPhone mai ieftin, care ar putea fi introdus pe piata incepand din a doua jumatate a anului, au afirmat sursele WSJ. 

Pregatirile pentru lansarea celor doua dispozitive evidentiaza noile presiuni asupra companiei pe piata smartphone.

Apple a mentinut mult timp preturi ridicate pentru iPhone, insa cererea pentru produse mai ieftine este in crestere puternica. Intrarea pe piata a mai multor companii si ascensiunea Samsung au transformat smartphone-ul intr-un produs destinat consumului larg, cu presiune pe marje si distributia profitului intre tot mai multe modele. 

"Nu exista nicio diferenta importanta intre jucatori in aceasta etapa. Solutia ar fi sa schimbi industria cu un design revolutionar. Pana la un astfel de moment, trebuie sa adopti masuri traditionale de business, precum managementul costurilor si sa te misti mai rapid decat rivalii", a declarat Neil Mawston, analist la firma de cercetare Strategy Analytics. 

Nu este clar inca in ce masura noul iPhone va fi diferit de Iphone 5, lansat in septembrie, noteaza WSJ. Deseori, Apple aduce intre modele imunatatiri in privinta procesorului si altor componente, precum camera.

Compania americana ar urma sa prezinte si noua versiune a sistemului de operare iOS, aproximativ la mijlocul acestui an, au mai declarat sursele, transmite Mediafax.