Informaţia vine după ce săptămâna trecută câţiva directori intervievaţi de Reuters au selectat Vietnam şi vecina Thailanda ca destinaţii preferate în cazul în care vor trebuie să-şi mute operaţiunile din cauza escaladării conflictului comercial.

"Foxconn Group şi autorităţile din Hanoi lucrează la un plan ce prevede deschiderea unei facilităţile de producţie a iPhone-urilor în Vietnam, pentru a reduce impactul războiului comercial dintre SUA şi China", a anunţat luni publicaţia Vietnam Investment Review.

Aceasta citează declaraţia lui Vu Tien Loc, şeful camerei de Comerţ şi Industrie din Vietnam, care ar fi discutat recent această problemă cu premierul Nguyen Xuan Phuc.

"Discutăm posibilitatea acestei tranzacţii cu Foxconn", a afirmat Loc pentru Reuters, fără a da amănunte suplimentare.

Declaraţia vine după ce preşedintele american, Donald Trump, şi cel chinez, Xi Jinping, au declarat sâmbătă că au ajuns la un armistiţiu în războiul lor comercial, SUA urmând să suspende, timp de 90 de zile, intrarea în vigoare a unui nou set de taxe vamale pentru importurile chineze, urmând ca acest răgaz să fie folosit pentru a da o şansă negocierilor.

Cotidianul financiar japonez Nikkei a informat recent că Apple Inc a cerut subcontractorilor taiwanezi care îi asamblează smartphone-urile, Foxconn şi Pegatron, să renunţe să mai introducă linii suplimentare de producţie dedicate celui mai ieftin model de iPhone, iPhone XR, din cauza unei cereri dezamăgitoare pentru acest model.

Apple a avertizat recent că vânzările sale în sezonul crucial al Sărbătorilor de iarnă ar putea să nu se ridice la înălţimea aşteptărilor analiştilor de pe Wall Street iar directorul general de la Apple, Tim Cook, a dat vina pe vânzările slabe de pe pieţele emergente precum şi pe evoluţiile nefavorabile ale cursului de schimb.

Apple a prezentat în luna septembrie trei noi dispozitive iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone XR, toate fără butonul Home, ceea ce permite mai mult spaţiu pentru ecran. iPhone XS Max, care se comercializează de la 1.099 dolari - cel mai scump smartphone lansat vreodată de compania americană - are un ecran de 6,5 inch (16,5 cm).

Modelul iPhone XS are aceeaşi mărime 5,8 inch (14,7 cm), ca şi versiunea de anul trecut iPhone, şi un preţ de pornire de 999 dolari. Modelul iPhone XR din aluminiu, care se comercializează începând de la 749 dolari, are un ecran de 6,1 inch, disponibil în diverse culori.