Plângerea făcută în luna martie de Spotify nu va rămâne fără răspuns din partea comisarilor europeni care, conform surselor citate de Financial Times, vor demara o investigaţie în acest sens.

În martie, Spotify a depus o plângere în care susţinea că Apple se foloseşte propria platformă pentru a-şi avantaja serviciul de streaming muzical Apple Music şi a dezavantaja în acelaşi timp produsele concurente.

În următoarele săptămâni, comisarii europeni vor începe să investigheze cazul pentru a vedea dacă într-adevăr Spotify are dreptate, iar Apple îşi foloseşte incorect forţa împotriva concurenţilor.

Niciuna din cele două companii nu au comentat informaţiile, abţinându-se de la a comunica pe acest subiect cel puţin până când investigaţia va fi anunţată oficial.

Spotify a susţinut că Apple se foloseşte în mod incorect de dublul rol pe care-l joacă în propriul ecosistem - acela de jucător şi de arbitru în acelaşi timp - pentru a crea un avantaj incorect pentru Apple Music.

În discuţie este procentul de 30% pe care Apple îl opreşte pentru toate veniturile obţinute prin intermediul platformei sale, un comision atacat de din ce în ce mai multe companii, inclusiv de produse care nici n-ar fi putut exista fără ecosistemul creat de Apple.

Apple a contracarat acuzaţiile Spotify, susţinând că produsul suedez vrea să să profite de infrastructura pusă la punct de Apple fără a contribui financiar.