Huawei Ascend P6 are o grosime de numai 6,18 milimetri, mai subtire decat competitorii sai, Iphone 5 (7,6mm) si Samsung Galaxy S4 (7,9mm). Modelul este noul varf de gama al producatorului chinez, dupa ce acesta a lansat la inceputul acestui an Ascend P2, pe care compania l-a numit drept cel mai rapid smartphone din lume.

Ascend P6 are un procesor quad-core de 1,5GHz, ecran HD de 4,7 inci, camera de 8 megapixeli si o alta frontala de 5 megapixeli. Sistemul de operare folosit este versiunea Android 4.2.2 Jelly Bean iar telefonul dispune si de Magic Touch, o tehnologie care permite folosirea ecranului, chiar daca utilizatorul poarta manusi.

Desi este mai subtire decat modelul anterior, P2, care a fost lansat la inceputul anului, acela avea o camera mai performanta, de 13 megapixeli. In plus, noul P6 are 120 de grame, fiind cu 8 grame mai greu decat iPhone 5.

Smartphone-ul va fi disponibil pe negru, alb si roz, urmand sa ajunga in vestul Europei in iulie si la o data ulterioara pe restul pietelor.


Citeste si: LOTO 6/49. Numerele castigatoare din 20 iunie 2013. Reportul este de 9.3 milioane de euro