Saptamana trecuta, site-ul de tehnologie Tech Crunch, Wall Street Journal, dar si alte publicatii scriau ca Facebook urmeaza sa anunte o versiune de Android care va rula pe smartphone-urile HTC. Cu alte cuvinte, un fel de telefon Facebook.

Aparatul ar urma sa deschida reteaua de socializare direct pe telefon, fara a mai fi nevoie ca utilizatorul sa acceseze o aplicatie pentru asta.

Potrivit unui raport publicat luni de catre publicatia Android Police, device-ul ar fi de fapt un telefon HTC, care va aparea sub numele de Myst.

Nu se stie insa cat de mult se va asemana noul sistem de operare cu vechile versiuni de Android, lucru care ridica intrebari asupra felului in care vor functiona modalitatile de plata, atat Google, cat si Facebook avand dezvoltate propriile software-uri in acest sens.

Indiferent de cum se va numi telefonul lansat de Facebook si de caracteristicile pe care le va avea, daca zvonurile se vor adeveri, va insemna o schimbare majora de optica pentru companie. In ultimii ani, reprezentantii retelei de socializare au negat in mod vehement orice intentie de a construi un astfel de dispozitiv.