Spre deosebire de alte festivaluri de gen, care au loc anual in lume, in China, sticlele de bere sunt deschise de roboti care toarna licoarea cu precizie in pahare, spre deliciul turistilor veniti de pe tot globul pentru a asista la spectacolele unice din cadrul evenimentului. In plus, masinariile umanoide servesc si inghetata.

La editia din acest an a festivalului care se desfasoara anual din 1991, organizatorii au pregatit si un moment special, in care tot robotii au fost in prim-plan.

Astfel, turistii au avut ocazia sa ia parte la un spectacol oferit de 1.007 de astfel de masinarii care au batut din picioare si s-au miscat in ritmul muzicii in incercarea de a inregistra un record mondial pentru titlul de ''Cei mai multi roboti care danseaza simultan''.

Avand o inaltime de 43,8 cm, acestia au fost controlati cu ajutorul unui singur telefon mobil si au trebuit sa danseze un minut intreg pentru a putea ''ravni'' la titlu, potrivit Guinness World Records.

Cativa roboti au fost descalificati pentru ca nu s-au miscat deloc sau au cazut, insa majoritatea membrilor trupei robotizate au reusit sa se sincronizeze pe ritm timp de 60 de secunde, iar evenimentul a fost un succes.

Spectacolul a fost organizat de Ever Win Company Ltd. care a dorit sa-si promoveze astfel produsele intr-un mod inedit. Astfel, compania a reusit sa depaseasca de departe recordul precedent de 540 de roboti dansatori, pe care il inregistrase la inceputul acestui UBTECH Robotics Corp.