Vanzarea face parte din strategia Deutsche Telekom de a se concentra pe oferta de pachete de servicii, care includ televiziune, Internet si telefonie mobila.  

Anul acesta, British Telecom a preluat operatorul britanic de telefoniei mobila EE de la Deutsche Telekom AG si Orange SA pentru 16,6 miliarde euro, dand nastere celui mai mare furnizor de servicii de telecomunicatii din Marea Britanie.  

Deutsche Telekom ar incerca o tranzactie similara si in cazul T-Mobile Olanda, care anul trecut a inregistrat un profit operational de 630 milioane euro.  

Reprezentantii Deutsche Telekom nu au comentat informatia.  

Cel mai mare grup european de telecomunicatii a confirmat recent estimarea privind obtinerea unui profit ajustat inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare de 18,3 miliarde de euro in acest an si un flux de numerar de aproximativ 4,3 miliarde de euro.

Deutsche Telekom este prezent in aproximativ 50 de tari si are circa 228.000 de angajati la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro in anul financiar 2014, mai mult de 60% din aceasta valoare consemnata in afara Germaniei.  

Deutsche Telekom controleaza 40% din actiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la randul sau, detine 54,01% din Telekom Romania.