In octombrie 2014, Telefonica Deutschland Holding a preluat E-Plus si intentiona sa-si reduca numarul de turnuri de telefonie mobila de la 40.000 la aproximativ 25.000. 

"'Transferul realizeaza o parte din sinergiile anuntate in urma achizitionarii E-Plus", a informat Telefonica Deutschland, fara a oferi detaliile financiare ale tranzactiei, care are nevoie de aprobarea autoritatii de reglementare. 

Vanzarea turnurilor de telecomunicatii este o modalitate prin care operatorii de telefonie pot strange bani rapid si se concentreaza pe servicii in loc de mentenanta pentru hardware. 

Deutsche Telekom este una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 de milioane de clienti pentru servicii mobile, 30 de milioane de linii fixe si peste 17 milioane de linii broadband, raportate la 31 decembrie 2014. 

Grupul ofera produse si servicii fixe, comunicare mobila, Internet si IPTV pentru consumatori si solutii ICT pentru clientii din mediul de business.

Deutsche Telekom este prezent in peste 50 de tari si are circa 228.000 de angajati la nivel mondial.

Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro in anul financiar 2014, iar peste 60% din aceasta valoare a fost consemnata in afara Germaniei.