Printre numele vehiculate pentru telefonul inteligent creat de compania americana Apple se numara Telepod, Mobi, TriPod si chiar ipad.

Ken Segall, fost director de creatie al unei agentii de publicitate, care a lucrat la un moment dat cu Apple, a dezvaluit aceste detalii in cadrul unui eveniment organizat luni, de catedra de marketing a Universitatii din Arizona.

Numele de TelePod a fost adus in discutie de catre directorii Apple, datorita faptului ca suna futuristic, combinand prefixul “tele”, de la telefon, cu sufixul “pod”, o legatura cu playerele produse de companie, care se bucurau deja de un succes imens la acea vreme.

Potrivit lui Segall, “versiunea prescurtata de la mobile, Mobi, parea o denumire creativa, cu personalitate”. Si aceasta propunere a fost insa respinsa.

TriPod, pe de alta parte, care ar fi dus mai degraba cu gandul la fotografi si trepiede, a fost destul de apreciat de catre directorii Apple. Numele a venit din ideea ca smartphone-ul era o combinatie dintre un telefon, un iPod si un dispozitiv de conectare la internet.

In cele din urma, a fost aleasa varianta “iPhone”, denumire care a dat companiei cateva batai de cap la inceput, cand Cisco detinea drepturile asupra acestui brand. Apple a cumparat numele, pentru o suma pe care nu a facut-o publica, insa acum se confrunta cu o situatie asemanatoare in Brazilia, unde se pare ca o companie locala a inregistrat deja acesta denumire in 2000.