"Pana la data de 20 ianuarie, ora 10.00, la sediul Ministerului pentru Societatea Informationala au fost depuse oferte de catre asocierea Direct One SA si Electrogrup SA, Romtelecom, Cosmote Romania si asocierea UPC Romania, Deloitte Audit si Connection Consulting SRL", se arata intr-un raspuns al Ministerului de Informatii remis la solicitarea Mediafax.

Conform anuntului de concesionare, proiectul RO-NET consta in concesionarea lucrarilor de proiectare si construire a unei infrastructuri nationale de comunicatii si operarea acestei infrastructuri in vederea furnizarii de servicii de comunicatii in localitatile tinta (zone defavorizate eligibile) din 35 de judete.

"Zonele nedeservite de infrastructura de banda larga si vizate prin aceasta procedura de achizitie publica sunt in numar de 783 localitati. In total, in aceste zone albe sunt 137.000 gospodarii si 400.000 locuitori. Prin implementarea proiectului RO-NET, se estimeaza ca se va dezvolta infrastructura de broadband cu echivalentul a 19.000 km de traseu de retea de distributie", se mai spune in rasounsul MSI.

Finalizarea retelei este programata pentru anul 2015. Proiectul a fost estimat la 369,5 milioane de lei, TVA inclusa (83 milioane de euro). Castigatorul licitatiei va primi in concesiune reteaua RO-NET pentru o perioada de 18 ani, la sfarsitul carora o poate cumpara.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat de consortiul format din societatile Confero Finance si Cognos Bussines Consulting, valoarea contractului ridicandu-se la 1,88 milioane de lei (2,33 milioane lei cu TVA inclusa), potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informationala anuntate in februarie 2013.

Managmentul proiectului va fi asigurat societatile Aego Business Consulting si European Funds Invest pentru 901.716 lei (1,12 milioane lei cu TVA inclusa) pentru 40 de luni, contract castigat in urma unei licitatii organizate in 2012.