Compania IT Omnipaste a reusit insa sa impresioneze juriul cu un soft care permite transferarea cu usurinta a fisierelor intre diferite dispozitive (gadgeturi) si computere, indiferent de sistemul de operare. Echipa castigatoare este din Sibiu si are peste 15 ani de experienta in dezvoltare si marketing online.

“Este recunoscut faptul ca Romania este o tara cu mare potential din perspectiva inovatiei in tehnologie si ne bucuram ca putem sustine startup-urile din aceasta zona pentru a creste”, a declarant Olaf Lausen, Chief of Staff and Business Development Director Romania, intr-un comunicat remis Incont.ro.

Deutsche Telekom va investi 80.000 de euro in proiectul romanilor, pentru a-i ajuta sa-si dezvolte tehnologia.

Totodata, alte doua afaceri au primit finantare in cadrul competiei din Cracovia, si anume: Tourvia.me, un instrument pentru operatorii de turism, si Pocket-Collar, o aplicatie de monitorizare a sanatatii animalelor de casa.

Hub:raum este un program tip incubator dezvoltat de grupul german Deutsche Telekom pentru antreprenorii din IT, iar posibilitatile de finantare ajung de pana la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.

In perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, 15 echipe de intreprinzatori din Europa (Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Grecia, Polonia, Muntenegru, Slovacia, Ucraina si Romania) au incercat sa convinga juriul ca ideea lor de business merita finantata. Profilul proiectelor acestora a variat de la aplicatii mobile, soft-uri, analiza in timp real, hardware, securitate, imprimare 3D si pana la servicii cloud.

Hub:raum Cracovia este un incubator de afaceri creat de Deutsche Telekom Group in aprilie 2013. El se concentreaza pe sprijinirea afacerilor inovatoare din Europa Centrala si de Est, punand laolalta echipe, viziuni si expertiza cu puterea corporativa a celor mai mari companii de telecomunicatii integrate din lume. Aceasta se realizeaza prin oferirea unui pachet complet de seed-funding, spatiu de lucru, mentorat si acces la experienta si resursele Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom este cea mai mare companie de telecomunicatii din Europa. Ofera telefonie mobile si fiza, acces la internet si servicii specializate pentru clientii corporate. Grupul german este prezent si-n Romania, unde controleaza companiile Romtelecom, Cosmote si Germanos.