Noua strategie va sustine cresterea pietei telefoanelor scumpe din China de la 1 milion de unitati anul trecut la 20 de milioane de unitati in acest an, potrivit estimarilor Nomura Equity Research, citate de MarketWatch.

Intrarea pe terenul Iphone 5 (Apple) si Galaxy S3 (Samsung) va imbunatati semnificativ marjele de profit pentru companiile chineze.

Potrivit Nomura, ZTE a anuntat modelul Grand S, (pret de 620 de dolari), Huawei Technologies va concura cu Ascend D2 (639 de dolari), Lenovo Group cu smartphone-ul K900 (520 de dolari), iar China Wireless Technology cu modelul 9960 (680 de dolari).

Toate cele patru telefoane dispun de ecrane de 4,7-5,5 inci (12-14 centimetri) si depasesc iPhone 5 si Galaxy S3 in privinta unor specificatii precum rezolutia ecranului, viteza procesorului sau camera. iPhone 5 are un ecran de 4 inci (10 centimetri), iar Galaxy S3 de 4,8 inci (12 centimetri).

"Dupa conversatii cu operatorii telecom, consideram ca exista o preocupare in crestere privind dominatia Samsung si Apple, mai ales pe segmentul premium. Vanzatorii de smartphone-uri chinezi ar putea sa castige o parte din afacerile Apple si Samsung cu operatorii locali, parte a eforturilor companiilor telecom de a combate pozitia dominanta a marilor producatori de smartphone-uri", au scris, intr-o nota de cercetare pentru clientii Nomura, analistii Leping Huang si David Hao.

Analistii Nomura se asteapta ca producatorii chinezi sa livreze in acest an circa 20 de milioane de telefoane scumpe, fata de aproape zero in 2012. Livrarile totale de smartphone-uri pe piata din China, pe intreaga gama de preturi, sunt estimate la 300 de milioane in acest an, in urcare cu 50% fata de nivelul prognozat pentru anul trecut.