Telefonul are o carcasa din aur solid pe care Hughes a realizat-o manual si la care a lucrat noua saptamani, scrie ABC news.

Pretul foarte mare vine insa de la cel mai scump buton de meniu din lume. Butonul de "home" este facut dintr-un diamant negru intreg, de 26 de carate, evaluat la 14,5 milioane de dolari. Iar acesta nu este singurul diamant de pe suprafata telefonului. Alte 600 de nestemate se gasesc pe sigla Apple si pe marginile smartphone-ului.

Designerul si bijutierul englez a mai creat in trecut produse Apple din aur, dar acesta "este foarte valoros datorita raritatii diamantului negru intreg", a spus Hughes pentru ABC News.   

Telefonul nu este disponibil publicului larg, ci a fost realizat la comanda pentru un om de afaceri din Hong Kong, care avea pretioasa piatra de ceva vreme si s-a hotarat ca o vrea incorporata in iPhone.  

"Am modificat toate modelele de iPhone, inca de cand a aparut prima varianta cu 3G", spune Hughes, care adauga ca majoritatea clientilor sai ajung la el prin recomandari.

Credit foto: Stuart Hughes