Salariul de baza al directorului Apple a crescut cu 14,4% anul trecut, pana la doua milioane de dolari, in timp ce partea de non-equity a compensatiei a crescut cu aproape 19% pana la opt milioane de dolari.  

Cu toate acestea, Tim Cook a fost cel mai slab platit dintre directorii de top de la Apple.

Compensatia anuala de care a beneficiat directorul financiar, Luca Maestri, a crescut cu 81% pana la 25,3 milioane de dolari, iar cel mai bine platit director de la Apple a fost Angela Ahrendts, vicepresedinte responsabil pentru retail si magazinele online, care a beneficiat de un pachet total de 25,8 milioane de dolari.  

Tim Cook detinea insa la data de 26 septembrie 2015 un pachet de aproximativ 3,1 milioane actiuni Apple, care pe baza pretului inregistrat miercuri seara valorau peste 310 milioane de dolari.  

Apple a avut un an 2015 bun vanzarile de telefoane iPhone 6S si 6S Plus stabilind noi recorduri. Cu toate acestea, compania americana a trecut printr-o perioada dificila la finele anului 2015, actiunile sale inregistrand o scadere de 4,6% pe ansamblul anului, primul declin anual inregistrat de titlurile Apple dupa criza financiara mondiala.