Prajiturica, cookie si mama, adica mother, asa arata cel mai nou sistem de monitorizare. Un sistem sofisticat care face un lucru simplu. Transforma fiecare lucru din casa intr-un obiect inteligent, adica lipesti jucaria pe orice.

Mai exact, detecteaza miscarile obiectului pe care e lipit senzorul. E util daca vrei sa afli la sfarsitul zilei de cate ori ai dus paharul la gura, de pilda. Sau de cate ori ai deschis frigiderul. Ideea inventatorului e intrecuta insa de skateboardul pe care nu trebuie sa faci miscare!

Acesta nu este orice fel de skateboard, are o telecomanda, baterie si motor. Si este in stare sa mearga vreo 26 de kilometri pe o singura incarcare.

O alta idee trasnita - becurile cu led. Care nu se monteaza in tavan, ci stau intr-un dispozitiv destul de mare pe birou sau podea. Poti sa controlezi aceste becuri de oriunde ai fi cu ajutorul telefonului. Poti sa programezi cand sa se aprinda si poti sa le faci sa interactioneze cu alte lucruri din casa.

Si, ce ziceti de un mini-circuit cu masini care sa ocupe spatiul din sufragerie? Pot fi controlate cu ajutorul telefonului mobil, dar nu in totalitate.

Tot in acceasi categorie intra Jumping Sumo, de la Parrot si Sphero. Doi roboti, controlati de pe tableta sau smartphone.

Tot din Las Vegas vine si robotul care se misca pe tableta. Urmareste o linie. Si... cam atat!

Din categoria "electrocasnice", avem cuptorul de pe care poti citi e-mailurile. Cand cineva isi permite sa dea 1.000 de euro pe un astfel de aparat, e clar ca isi permite totusi si o tableta de pe care poate sa citeasca mai confortabil.