America Movil nu a reusit sa convinga managementul KPN sa accepte un pret de 2,4 euro pe actiune, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax. Grupul cu sediul la Mexico City detine 30% din capitalul KPN. 

Actiunile companiei olandeze s-au prabusit joi la bursa de la Amsterdam, cu pana la 10%, la 2,18 euro, cu 70% sub pretul de 8 euro pe actiune platit anul trecut de Slim pentru pachetul pe care il detine. 

Slim nu mai poate face o noua oferta pentru preluarea integrala a KPN timp de cel putin 6 luni, conform legislatiei olandeze. 

Carlos Slim este pe locul al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume, dupa Bill Gates. Averea miliardarului mexican este estimata la aproximativ 70 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index. 

America Movil mai detine 26% din actiunile Telekom Austria.

Carlos Slim incearca sa-si extinda imperiul in afara Americii Latine, unde a inceput sa aiba probleme cu autoritatile anti-monopol din Mexic si alte tari unde detine afaceri.

Purtatorul de cuvant al lui Carlos Slim, Arturo Elias, a declarat ca America Movil nu a luat inca o decizie privind soarta participatiei de 30% pe care o detine la KPN. 

KPN a aratat intr-un comunicat ca oferta inaintata de America Movil subestimeaza valoarea companiei si nu cuprinde masuri adecvate pentru protejarea actionarilor minoritari.