Actiunile Apple au crescut cu 0,8% in prima parte a sedintei bursiere, la 119,59 dolari pe unitate. De la inceputul anului, titlurile companiei au castigat 48%.

Daca va incheia anul in urcare, Apple va consemna cel de-al saselea an consecutiv de crestere pe bursa din New York, peste recordul anterior de cinci ani inregistrat de companie intre 2003 si 2007. 

Titlurile ExxonMobil se tranzactionau la 94,68 dolari pe unitate, in scadere cu 1,09% fata de inchiderea de luni. 

Increderea investitorilor in evolutia Apple a crescut simtitor in ultimele trei luni, dupa ce compania americana a prezentat noile modele iPhone, precum si versiunile imbunatatite ale modelului iPad.

Compania condusa de Tim Cook isi modernizeaza portofoliul de produse, lansand, in acelasi timp, noi aplicatii pe segmentul de tehnologie digitala, precum sistemul de plati pe telefonul mobil, Apple Pay. 

"Considerand imbunatatirile aduse portofoliului Apple in ultimele trei luni, precum si lipsa de produse inovatoare din partea competitorilor si cresterea consumului intern din SUA, estimam ca Apple are ocazia sa straluceasca puternic pe durata sarbatorilor de iarna", a spus Brain White, analist al Cantor Fitzgerald. 

Apple estimeaza venituri intre 63,5 si 66,5 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru al anului, fata de 57,6 miliarde de dolari in perioada similara anului trecut. 

Potrivit analistului KGI Securities Ming-Chi Kuo, gigantul american ar putea vinde 71,5 milioane de iPhone-uri in ultimele trei luni ale anului, iPhone 6 urmand sa asigure aproape 60% din vanzari, relateaza Business Insider.