Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că duminică seara a avut loc o întâlnire între Broadcom şi consilierii săi, pentru a finaliza oferta care evaluează Qualcomm între 80 şi 82 de dolari per titlu.

În 6 noiembrie, Broadcom oferise 70 de dolari pentru fiecare acţiune Qualcomm sau 103 miliarde de dolari în numerar şi acţiuni pentru întreaga companie. Incluzând şi datoriile, oferta evalua compania Qualcomm la 130 de miliarde de dolari.

Reprezentanţii companiilor americane Broadcom şi Qualcomm nu au comentat informaţiile.

Din 6 noiembrie, când a fost anunţată prima ofertă a Broadcom, acţiunile Qualcomm au urcat cu 5,7% la Bursa de la New York, iar vineri au închis la 66,07 dolari.

Însă, oferta celor de la Broadcom vine într-un moment în care Qualcomm încearcă să finalizeze preluarea NXP Semiconductors NV, unul dintre cei mai mari producători de chipuri pentru vehicule, o achiziţie de 38 de miliarde de dolari. Broadcom a subliniat că propunerea sa este valabilă indiferent dacă preluarea NXP de către Qualcomm se va finaliza sau nu.

Qualcomm, unul din primii producători de cipuri pentru telefoane mobile, furnizează chipurile de modem utilizate de firme precum Apple, Samsung şi LG pentru ca telefoanele lor să se conecteze la reţelele de date wireless.

Dacă va reuşi să preia Qualcomm, Broadcom va deveni furnizorul principal de cipuri utilizate în cele aproximativ 1,5 miliarde de smartphone-uri care ar urma să fie vândute la nivel mondial în acest an.