Qualcomm, producator de semiconductori, cu sediul in San Diego, va lua o decizie dupa analizarea situatiei financiare a BlackBerry, a spus una dintre surse, transmite Mediafax. Compania obtine majoritatea profitului din licentierea de pantente pentru tehnologia retelelor wireless. 

BlackBerry a anuntat in luna august ca asteapta oferte de preluare si a atras interesul mai multor companii, dar nu si propuneri concrete. 

Fairfax Financial Holdings, cel mai mare actionar al BlackBerry, a semnat in septembrie un acord preliminar de preluare a producatorului de smartphone-uri pentru 4,7 miliarde de dolari, dar nu a dezvaluit partenerii si nici daca si-a asigurat finantarea. 

Potrivit acordului, BlackBerry poate pana luni, 4 noiembrie, sa ia in considerare si alte propuneri, in timp ce Fairfax si un grup de investitori evalueaza situatia financiara a companiei si incearca sa atraga finantarea necesara. 

Cerberus a incheiat un acord de confidentialitate cu BlackBerry, pentru a dobandi acces la situatia financiara a companiei, a aratat una dintre surse. 

Purtatorii de cuvant ai Cerberus, Qualcomm si BlackBerry asu refuzat sa comenteze.