Oferta, care include si active ale Bouygues Telecom, este finantata de HSBC Holdings, iar preluarea ar genera venituri suplimentare si reduceri de costuri evaluate la circa 10 miliarde de euro. 

O oferta separata, avansata de furnizorul de servicii prin cablu Altice, detinut de miliardarul Patrick Drahi, evalueaza SFR la circa 20 de miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situatiei.

Oferta miliardarului Drahi include 11 miliarde de euro in numerar, active in valoare de 3 miliarde de euro si o majorare de capital de 750 milioane de euro la Altice, a declarat o sursa apropiata situatiei.  Drahi are o avere neta de 7,1 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg al milionarilor. 

Daca Vivendi va vinde SFR, companie preluata integral in 2011, faptul ar reprezenta orientarea grupului catre active media, intre care Canal+ si Universal Music Group. 

"Sunt sceptic ca Bouygues va pune mana pe SFR. Puterea pe care ar avea-o pe piata SFR si Bouygues ar ridica semne de intrebare la autoritatile antitrust", a declarat Emeka Obiodu, analist la compania de consultanta Ovum in Londra. 

Un alt operator care ar putea fi interesat de SFR ar fi fostul actionar al acesteia Vodafone Group, care are bani la dispozitie in urma vanzarii participatiei detinute la Verizon wireless, a aratat Obiodu.  Un purtator de cuvant al Vodafone a refuzat sa comenteze. 

Vivendi, cel mai mare grup de media si telecomunicatii, trebuie sa analizeze daca fondurile obtinute din vanzarea SFR vor compensa riscurile politice si concurentiale.  Unirea SFR cu Bouygues Telecom ar crea un operator cu peste 21 de milioane de abonati, apropiat ca marime de liderul de piata Orange.