Decizia, sustinuta de numerosi angajati ai companiei precum si de sindicate, a fost salutata si de piata financiara, actiunile Orange avansand la bursa din Paris cu 3,08%.

Presedintele Francois Hollande a anuntat duminica seara ca autoritatile statului au cerut celor trei reprezentanti ai sai in conducerea Orange sa voteze in favoarea mentinerii in functie a lui Richard. Statul francez este principalul actionar al Orange, cu o participatie de 27%.

Stephane Richard, fost sef de cabinet al lui Christine Lagarde in perioada in care aceasta era ministru al Economiei, este cercetat pentru "escrocherie in grup organizat", fiind pasibil de o pedeapsa de 10 ani de inchisoare si o amenda de 1 milion de euro. Ancheta face parte dintr-o investigatie legata de despagubirile de circa 400 de milioane de euro obtinute prin arbitraj de omul de afaceri Bernard Tapie intr-un litigiu cu fosta banca Credit Lyonnais.

Directorul general al FMI Christine Lagarde, care in calitate de ministru a fost de acord cu rezolvarea litigiului prin arbitraj, a fost pusa in acelasi dosar sub statutul de martor asistat, intermediar intre statutul de martor si cel de inculpat.