BlackBerry e dispusa sa accepte orice plan pentru a se salva. Nici vanzarea companiei nu iese din discutie
CEO-ul BlackBerry, Thorsten Heins, a incercat sa abordeze cu incredere intalnirea de saptamana aceasta a actionarilor, programata dupa ce firma a raportat pierderi importante ale veniturilor, lucru ce a dus la scaderea dramatica a valorii actiunilor, noteaza Quartz.
Thorsten Heins a anuntat ca Blackberry se afla in continuare in mijlocul unui proces de restructurare si le-a cerut investitorilor sa fie rabdatori. Acesta a mai adaugat ca firma este deschisa la orice plan ce ar putea sa duca la o crestere valorica. Acest ultim anunt a creat o oarecare rumoare. Unii s-au gandit ca asta ar putea insemna ca BlackBerry ar putea fi scoasa la vanzare.
O alta teorie care a aparut se refera la posibilitatea scindarii afacerii, intr-o parte distincta pentru productia de hardware si o alta pentru software. Mai mult, cand Heins a fost intrebat daca ia in considerare asemenea variante, acesta nu a negat in niciun fel. Tot ce a tinut sa sublinieze CEO-ul a fost ca, inainte sa apara astfel de discutii, BlackBerry trebuie sa isi creeze mai multa valoare.
Dupa conferinta actiunile companiei canadiene au urcat cu pana la 3%.
Ultimele telefoane BlackBerry, din seria 10, au fost lansate anul acesta cu scopul de a revitaliza vanzarile, prin implementarea unor tehnologii de ultima generatie, care sa poata tina pasul cu ce se gaseste in acest moment pe piata smartphone-urilor. Compania fusese acuzata in trecut ca produsele sale nu sunt deloc in ton cu evolutia vremurilor moderne.
Dar noile telefoane s-au dovedit a fi un esec in materie de vanzari, chiar si pentru analisti. Acestia prognozasera profituri, insa BlackBerry a anuntat in primul trimestru pierderi de 84 milioane de dolari. Ca raspuns in fata acestor acuzatii, Heins a spus ca noua gama este abia lansata, asa ca vanzarile timpurii nu reprezinta un indicator de nadejde pentru potentialul pe termen lung al acesteia.
Insa Heins se afla acum in fata unei presiuni majore de a aduce niste rezultate pozitive intr-un timp foarte scurt, mai ales ca nu este pentru prima data cand apar zvonuri despre o posibila vanzare a companiei.
BlackBerry este considerata una dintre “comorile nationale” ale Canadei si, in trecut, guvernul national s-a opus vanzarii acesteia, cu atat mai mult catre un cumparator strain.