Cu totii am ramas uimiti cat de usor a fost spart site-ul public care controleaza domeniile .ro si implicit o industrie de miliarde de euro. E ca si cum hotul ar fi spart usa unei banci cu o cheie de cutie postala. Odata intrat, algerianul a descoperit ca toate usile erau descuiate, inclusiv cea de la seif. Asa a pus mana pe un dosar cu toate parolele site-urilor din Romania. Toate datele de acces erau scrise in clar fara sa fie criptate. Si nimeni nu ar fi aflat daca nu se dadea in spectacol.

Asa ca hackerul, ca sa impresioneze, a ales din lista nume sonore: Google.ro, Microsoft.ro si Yahoo.ro.  

Nimeni nu isi poate administra acum site-ul ori schimba parola copiata deja de hackeri. Pana acum reprezentantii ROTLD, adica institutia care administreaza domeniile punct ro, nu au comentat incidentul. Au scos totusi o pagina prin care puteai intra sa schimbi parola propriului site. Intr-o situatie similara, LinkedIn si-a recunoscut public greseala si a indemnat utilizatorii sa isi schimbe parolele.

La prima vedere totul pare-o joaca de copii, pentru ca exact asta a fost! Compania nationala care administreaza domeniile .ro s-a lasat prinsa cu garda jos pentru ca nu si-a actualizat sistemele de securitate. Cand de tine depinde o industrie de cel putin 3 milioane de euro pe zi si datele personale a milioane de oameni, nu iti permiti luxul sa ai toate usile deschise.