Tehnologia Apple-Google permite guvernelor care combat noul coronavirus să publice în următoarele zile aplicaţii mobile despre care companiile au anunţat că vor conecta utilizatorii care se află la o apropiere de cinci minute.

Un utilizator care va fi ulterior infectat cu coronavirusul va putea folosi aplicaţia pentru a notifica automat şi anonim contactele recente, scrie News.ro.

Unele guverne au salutat sistemul, care le poate ajuta să testeze şi să izoleze mai multe persoane posibil infectate, decât ar fi putut în mod normal, pe baza informaţiilor oferite de pacienţi din memorie.

Alte guverne au fost nemulţumite de regulile impuse de Apple şi Google, care le limitează capacitatea de a colecta informaţii despre locaţia utilizatorilor, numerele de telefon şi alte detalii. Unele dintre aceste autorităţi dezvoltă aplicaţii utilizând tehnologie proprie, despre care Apple şi Google au spus că vor înregistra defecţiuni şi vor consuma bateria dispozitivului.

Regulile Apple şi Google nu permit autorităţilor să oblige oamenii să folosească aplicaţia. Până în prezent, aplicaţiile care nu folosesc tehnologia Apple şi Google au fost adoptate în mod limitat.