Potrivit Reuters, Apple este vizat de opt plângeri distincte care au fost depuse la diferite tribunale de către utilizatori care se consideră înşelaţi de producătorul telefoanelor iPhone.

Toate plângerile, depuse la tribunale federale din California, New York şi Illinois, ar putea să se transforme în proceduri colective care ar avea implicaţii pentru milioane de utilizatori de telefoane iPhone din SUA. Potrivit cotidianului israelian Haaretz, o plângere similară a fost depusă la un tribunal din Israel.

Săptămâna trecută, Apple a recunoscut că update-urile pentru sistemul său de operare puse la dispoziţie începând de anul trecut pentru telefoanele iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE şi iPhone 7 includeau şi o caracteristică care reduce performanţele telefoanelor mai vechi pentru a conserva mai bine durata de viaţă a bateriei.

Mai mulţi deţinători de telefoane iPhone susţin că grupul Apple a încetinit performanţele iPhone-urilor mai vechi pentru a-i forţa pe utilizatori să cumpere un model mai nou.