Cei dornici de incasari spectaculoase ar putea sa ia notite de la Apple, unul dintre cele mai puternice nume din IT-ul mondial, acesta fiind lider la vanzari in aceasta perioada, potrivit MarketWatch.

La principalele magazine din America, Wal-Mart si Target, ipad-ul Mini de 16Gb si iPad Air, de aceeasi capacitate, au fost produsele cel mai bine vandute, conform datelor furnizate de firma de cercetare InfoScout, care a urmarit achizitiile a peste 50.000 de cumparatori la fata locului, in zilele de joi si vineri. Si, avand in vedere numarul populatiei din State, e usor de inteles de ce acest avant de clienti a propulsat din nou Apple pe primul loc in topul preferintelor.

Produsele Ipad au reprezentat 18% din totalul vanzarilor de la Target, potrivit CEO-ului InfoScout, Jared Schrieber. De fapt, 6,5% din vanzarile magazinului au fost atribuite exclusiv lui Ipad Mini. Pe site-ul de comparatii de preturi PriceGrabber.com, iPad-urile Air si Mini au fost cele mai cautate cuvinte in weekendul acesta.

Tot succese au inregistrat si tableta Surface a Microsoft, varianta de 32Gb fiind cel mai bine vanduta la Best Buy, un alt retailer american foarte popular, dar si consola de jocuri PlayStation 4 a celor de la Sony, aceasta aflandu-se mai mult in atentia consumatorilor decat Xbox One.