In urma scandalului de anul trecut privind conditiile grele de munca de la fabricile de electronice din China, Apple face eforturi pentru a-si spala imaginea si a imbunatati situatia angajatilor chinezi.

Agentul de recrutare a fost reclamat autoritatilor locale, care l-au amendat si i-au suspendat licenta. Apple a renuntat la serviciile fabricii Guangdong Real Faith Pingzhou Electronics, unde lucrau cei 74 de minori, transmite Mediafax.

Apple a precizat intr-un raport dat publicitatii astazi ca a dublat numarul angajatilor instruiti in materie de drepturile angajatului, legislatie si siguranta la locul de munca.  Un total de 158 de furnizori Apple nu au pus la punct procedurile adecvate pentru a respecta legislatia de protectie a minorilor si cu drepturile angajatilor sau nu au derulat audituri la proprii furnizori. Falsificarea documentelor pentru a obtine un loc de munca sau pentru a castiga cat mai multe ore suplimentare raman probleme pentru Foxconn, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Louis Woo.

Foxconn este cel mai mare producator de electronice din lume si totodata cel mai mare furnizor chinez al Apple. Scandalul de anul trecut a inceput la Foxconn, dupa un val de sinucideri in randul angajatilor din China.  "Daca nu oferim suficiente ore suplimentare, devenim necompetitivi pe piata muncii desi salariul nostru de baza este mai mare", a afirmat Woo.