Claudiu Saftoiu a participat la sedinta de joi a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), pentru a prezenta membrilor CNA detalii despre noile grile ale TVR 1, TVR 2 si TVR International, scrie Mediafax.

Potrivit lui Claudiu Saftoiu, noile grile sunt "rodul actiunii noului Comitet Director" si sunt "intr-un deplin acord" cu ceea ce poate oferi in acest moment Televiziunea Romana.

Saftoiu a spus ca, incepand de la 1 martie, in mod treptat, noua grila a TVR a fost pusa in functiune. "Aceasta grila s-a dezvoltat pe emisiuni brand, la care se adauga productii in premiera. Acest lucru s-a petrecut treptat. Nici nu era posibil altfel. Este vorba despre o gradualizare a acestui efort financiar (...) Informarea catre CNA cu privire la completarea cu noi productii a grilelor vine la momentul oportun", a spus Claudiu Saftoiu.

El a mai spus ca TVR 2 are un continut cultural de 42,3%, procentul crescand pana la aproximativ 57% daca se adauga si filmele de arta si educationale pe care aceasta televiziune le difuzeaza.

Prezenta la sedinta CNA de joi, Irina Radu, care conduce Directia Programe din TVR, avand atributii de director, a declarat ca nu este sustenabila din punct de vedere financiar, in acest moment, o televiziune culturala.