Masura a fost dispusa joi, prin Ordin al presedintelui-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Claudiu Saftoiu, in contextul situatiei financiare critice a Televiziunii Romane, se arata in comunicatul TVR.

Potrivit TVR, decizia face parte din procesul de implementare a Programului de redresare economica a SRTv, elaborat in concordanta cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2012. Aplicarea Programului decurge din necesitatea armonizarii ofertei editoriale si a resurselor utilizate cu veniturile lunare ale SRTv, se arata in comunicat.

"Potrivit Programului, misiunea TVR Cultural va fi preluata de viitorul canal TVR 2 Cultural, a carui grila va cuprinde, printre altele, publicistica culturala, documentare, spectacole de teatru, opera, concerte si productii muzicale prezentate pe genuri, filme de arta, programe educative dedicate copiilor si tinerilor, productii ale tinerilor creatori independenti, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de varsta", se mai spune in comunicatul TVR.

Potrivit sursei citate, pana la lansarea noilor grile, o mare parte din programele difuzate de TVR Cultural va fi preluata de TVR 2.

Intr-un interviu recent, Claudiu Saftoiu spunea ca SRTv are o pierdere de 145,6 milioane de euro si ca “trebuie taiat in carne vie” pentru a redresa institutia. Printre masurile luate in acest sens se numara deasfiintarea poturilor TVR Info si TVR Cultural, precum si concedierea unei treimi din angajati.