Topul 10 al celor mai rentabili actori de la Hollywood este alcatuit in principal din staruri de blockbustere SF pentru adolescenti. 

1. "The Avengers"  a adus pe marele ecran mai multi super-eroi ai companiei Marvel si a obtinut incasari totale de peste 1,5 miliarde de dolari. Este filmul cu cel mai mare box office mondial, iar Robert Downey Jr., alias "Iron Man", este considerat de Forbes ca fiind personajul cel mai popular din intregul grup de super-eroi din aceasta pelicula. 

2. Eroina din "Twilight", actrita americana Kristen Stewart, liderul topului din 2011. Cele doua filme in care a putut fi vazuta actrita in acest an au generat incasari de 1,2 miliarde de dolari. O mare parte din aceasta suma a fost adusa de ultima pelicula din seria "Twilight" (779 milioane de dolari). Acestei sume i se adauga incasarile de 396 milioane de dolari generate de "Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator". 

3. Christian Bale, interpretul lui Batman in cel mai recent film al acestei francize. "The Dark Knight Rises" a avut incasari mondiale de 1.08 miliarde de dolari in 2012. 

4. Daniel Craig. Filmul in care a putut fi vazut starul britanic in acest an, "007: Coordonata Skyfall", a obtinut incasari de 951 milioane de dolari. 

5. Robert Pattinson, un alt star al francizei "Twilight", ocupa pozitia a cincea, gratie incasarilor de 779 de milioane de dolari generate de ultimul film din serie.

6.Taylor Lautner

7. Andrew Garfield

8. Jennifer Lawrence

9. Will Smith

10. Mark Wahlberg.

Pentru a alcatui acest clasament, editorii revistei Forbes se bazeaza pe incasarile obtinute in 2012 de filmul in care actorul avut in vedere joaca rolul principal.