Constelatia de vedete din distributia mega productiei The Avengers/Razbunatorii 3D a adus incasari de 1.039.341 RONI in acest weekend in Romania, adica 310.000 dolari.  Pelicula are sanse puternice ca in urmatoarele 3-4 saptamani sa depaseasca pragul de un milion de dolari stransi pe piata romaneasca.

"The Avengers a redefinit termenul de blockbuster" scrie astazi revista Forbes. Pelicula a ridicat stacheta la capitolul incasari la un nivel la care nici cei mai entuziasmati fani nu se asteptau.

Filmul realizat de Studiourile Marvel si distribuit de Disney a avut un buget de 220 de milioane de dolari si s-a impus deja ca productia cu cea mai rapida ascensiune catre pragul de 100, 150 si  200 de milioane de $ din istorie in SUA. Pelicula regizata de Joss Whedon a facut 207 milioane de dolari in doar 3 zile pe teritoriul nord american.


Filmul a vandut un record de 26 de milioane de bilete in SUA weekendul trecut, mai mult decat toata populatia Romaniei. Succesul productiei The Avengers a depasit granitele Statelor Unite: filmul a inregistrat incasari totale de 641,8 mil de dolari la nivel international si inca nu s-a lansat in Japonia unde este cunoscuta pasiunea pentru benzile desenate (aici se va lansa pe 17 august).


Succesul filmului The Avengers vine dupa esecul inregistrat de John Carter, o alta productie Disney, care a implicat costuri de 250 de milioane de dolari si incasari ce abia au depasit 30 de milioane de dolari.

The Avengers se bucura de o distributie remarcabila, avandu-i in rolurile importante pe Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Mark Ruffalo, Jeremy Renner si pe Scarlet Johansson, iar producatorii si-au recuperat investitia de 220 de milioane de dolari din primul weekend.


Ziaristii de la revista Forbes spun ca The Dark Knight Rises – productia celor de la DC Comics si Warner Bros. nu are sanse prea mari sa doboare noile recorduri ale lui The Avengers pentru ca ar trebui sa atraga o audienta cu 20% mai mare fata de cea din 2008  - o sarcina extrem de dificila. De asemenea pretul biletelor pentru filmul regizat de Christopher Nolan este cu 25 % mai mic fata de cel pentru The Avengers deoarece The Dark Knight Rises nu se va lansa 3D. Filmul va avea premiera in Luna iulie.

Loki (Tom Hiddleston), un zeu cazut in disgratie din Asgard si fratele lui Thor, este pe urmele unui cub stralucitor si plin de energie pura, numit Teseractul. Ajutat de creaturi nepamantene care vor sa conduca Universul, Loki reuseste sa fure cubul de la agentia secreta condusa de Nick Fury (Samuel L. Jackson). Acesta ii aduna pe toti super eroii Iron Man (Robert Downey Jr), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America ( Chris Evans), Thor ( Chris Hemsworth), Hawkeye ( Jeremy Renner) si Black Widow (Scarlett Johansson), pentru a proteja lumea si recupera cubul.