Thomson Reuters a anuntat in februarie restructurarea, pana la sfarsitul anului, a 2.500 de posturi din divizia sa "Finante si Riscuri", care se ocupa de informatiile cu specific financiar pe care le difuzeaza pe monitoare in banci si in burse de marfuri.

Directorul general al grupului, James Smith, a subliniat ca Thomson Reuters se asteapta inca "la conditii dificile in urmatoarele trimestre, mai ales in cele mai mari banci mondiale", importanti clienti care incearca sa faca economii.

Thomson Reuters, care are circa 60.000 de salariati, a indicat, de altfel, marti ca vrea "sa accelereze" propriile reduceri de costuri, mai ales in divizia sa financiara, dupa rezultatele proaste obtinute in trimestrul al treilea al acestui an.

Potrivit raportului, beneficiul net trimestrial a scazut cu 39%, la 271 de milioane de dolari, iar cifra de afaceri, cu 3%, la 3,1 miliarde de dolari.

La inceputul lui octombrie, agentia de presa Reuters a anuntat ca vrea sa faca restructurari, o sursa apropiata grupului vorbind atunci de 5% din totalul angajatilor la nivel mondial.

Reuters news, concurent al Agence France-Presse, are peste 2.800 de jurnalisti, potrivit celui mai recent raport anual al companiei mama, grupul americano-canadian de presa Thomson Reuters.