"Televiziunea este un domeniu al trecutului, cel putin in tari ca Marea Britanie, unde imi desfasor activitatea, pentru ca toata lumea se digitalizeaza si foloseste redarea in flux continuu. Difuzarea in flux continuu reprezinta viitorul", a spus Guadamuz, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, un exemplu elocvent in acest sens este transmiterea evenimentelor sportive pe internet, fenomen care a luat o amploare foarte mare in ultimul timp.

"Oamenii se misca din ce in ce mai mult spre domeniul digital. De exemplu, difuzarea in flux continuu a evenimentelor sportive, difuzate online", a adaugat expertul.

Potrivit acestuia, digitalizarea va merge pana la a ne conecta la internet aparatele casnice. "Toate aparatele domestice vor fi conectate la internet in curand. De exemplu, frigiderul ne va spune cand s-a terminat laptele. Deja se intampla toate aceste lucruri", a aratat Guadamuz.

El a adaugat ca se vorbeste din ce in ce mai mult despre proprietatea intelectuala in mediul digital. "Pana acum, materialele erau tiparite si era foarte clar ce se intampla cu proprietatea intelectuala a lor. Insa, acum se vorbeste din ce in ce mai mult de continut protejat de drepturi de autor si in mediul digital", a sustinut Guadamuz.