"Romania este pe locurile fruntase in Europa si in lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, atat la incarcare, cat si la descarcare. Astfel, orasul Ploiesti este pe locul trei in lume, dupa Singapore si Hong-Kong", a spus Lucan-Arjoca.

Potrivit acesteia, in Ploiesti, internetul are o viteza de 102,35 Mbps. Urmeaza orasul Iasi, cu 101,43 Mbps, si Bucurestiul, cu 96,18 Mbps.

Cu toate acestea, oficialul ORDA a atras atentia asupra faptului ca 39% dintre locuitorii Romaniei nu au utilizat niciodata internetul, potrivit unui studiu al Bancii Mondiale.

"Conform studiului Bancii Mondiale privind gradul de alfabetizare digitala, desi Romania are un potential uman ridicat in acest sector, 39% din locuitori nu au utilizat niciodata internetul. Cred ca acest procent vizeaza in special mediul rural", a completat ea.

In plus, marile companii mondiale din domeniu sunt atrase de Romania din acest punct de vedere.

"De remarcat este prezenta in Romania a marilor companii, precum Intel Motorola, Microsoft sau Oracle, care au angajat specialisti romani", a sustinut Lucan-Arjoca.

Potrivit unui raport al Bancii Mondiale, noua dintre primele 15 orase cu acces la cel mai rapid internet de mare viteza sunt in Romania. Pe de alta parte, insa, tara noastra se afla pe locul 23 in UE in ceea ce priveste conectivitatea, si aproape jumatate dintre gospodarii nu au un abonament la o retea de internet de mare viteza.